Riktig tilberedning av bærekraftig mat for optimalt opptak av næring! Dersom dere lurte, så er det altså det bloggen min handler om!

 


























Jeg har fått en del nye lesere i det siste. Da er det kanskje vanskelig å navigere seg frem til hva denne bloggen handler om. Så dette innlegget er for alle nykomlingene som føler at dette her var litt mye... Fra jord til bord handler om å spise mest mulig norsk mat i sesong, den må gjerne være gratis og lett å sanke om man stikker nesen utfor husveggen. Nyper er rike på antioksidanter og C-vitaminer for å nevne noen av de gode egenskapene til de røde pseudofruktene.




























I hvilken form er maten lettest fordøyelig og gjør best for kroppen? Kvass er et eksempel på hvordan rødbeter kan bli super næring for en menneskekropp. Oppskrift finner du i boken min Fermentert mat og drikke!






























Surdeigsrundstykker er kanskje ikke like lekre å se på som hveteboller fra bakeren. Men du verden så mye mer valuta en liten barnekropp får av å spise disse i stedet!



























Løpstikke, plukker du et par never av disse og tørker, så får kjøttsuppa sellerismak året rundt.


























Lever? Esj? Nei, det er virkelig ikke æsj! Bare en glemt matskatt som vi insisterer på å spise, både stekt, kokt og rå! Her gjøres lammelever fra klar for dehydratoren. Neste skritt er blenderen og gelatinkapsler. Verdens mest potente kosttilskudd!



























En enkel kjøttsuppe, vi bruker hele dyret, får ut mineraler, gelatin og det beste fra dyra. Billig og bærekraftig er det også! Ikke minst sitter håret ditt fast på hodet, neglene vokser seg tykke og fine og høst-ømme ledd smøres myke og smidige som kattepoter.


























 Fram med spaden og dyrk dine egne grønnsaker, enkelt som det er penkelt og det smaker aldri bedre enn når du gjør det selv.



























 Hjerte, ekte polfarerkost. Du skal lete lenge etter å finne mer komprimert næring enn i et hjerte fra et friskt dyr.



























Ribb epletreet til naboen neste høst eller bank på lenger borte i gata. Si du rydder opp rundt trærne om du får plukke dem ned. Ingen vil ha råtne epler liggende på plenen og det er utrolig mange som ikke gidder å plukke sine egne epler. Noen er så tilårskomne at de ikke klarer å plukke annet enn nedfallsfrukt. Fyll om fryseren med eplekaker, tørk epleskiver til snop/matboksen eller kok eplesyltetøy. Gratis mat som smaker nydelig året rundt.

Tradisjonsmat er ikke så veldig komplisert selv om mange har fått det for seg. Det er enkelt, billig, nærende, smakfullt og spennende! Viktige stikkord er innmat, melkesyregjæring, sesongbasert, naturlig og giftfritt!

Så har jeg også skrevet litt om mine tanker om mat, i mine bøker og her på bloggen. Du kan lese for eksempel HER og HER og HER.  Eller om du vil forstå logikken bak at jeg ikke tror på vegetarismen lenger eller bevegelser som Meatfree monday, verken  i et miljø- eller dyrevelferdsperspektiv, så kan du lese om det HER!

Etiketter: ,