En av de største mytene i moderne tid er at mettet fett er helseskadelig, jeg må bare sette fokus på det igjen!Mettet fett forårsaker ikke sykdom og de som kutter ut fett fra kostholdet blir ikke friskere. Det finnes ingen seriøse studier som kan gi hold til myten om at mettet fett fører til hjertesykdom.

Les DENNE artikkelen fra The Telegraph hvor de viser til en gjennomgang av de siste 50 års forskning på mettet fett og sykdom, gjort av Cambridge University. Jeg anmoder også alle som leser dette å dele innlegget på fjesboka og på mail og oralt i lunchpausen og på vinklubben og i syklubben og på gutteturen- og til alle kritikere du vil møte på din vei.

Jeg mener det er utrolig viktig å bekjempe helseskadelige kostholdsråd som også våre egne helsemyndigheter, mange utdanningsinstitusjoner gjennom foreldet pensum, leger og ernæringsfysiologer fortsetter med! Den er kun de modigste av disse titulerte som tør stå oppreist mot den brede samfunnsoppfatning om at mettet fett fører til sykdom. La oss helt enkelt si at jeg oppfordrer deg til sivil ulydighet og i den forbindelsen vil jeg be deg om å lytte i 5 minutt på DENNE gjengivelsen av fine Matt Damon. Av og til er det viktig å ikke være en lojal samfunnsborger da denne, ofte naive, tilnærmingen til samfunnet er med på å øke maktkonsentrasjonene der de ikke hører hjemme. Det er sjeldent til det beste for folket, som jo er flertallet av oss!

TIPS! Siden vi er inne på tema mettet fett, så får du dagens tips som er å steke all mat med klarnet smør. Lag også marinaden til grillmaten din med en base på klarnet smør, fungerer kjempefint. HER får du fremgangsmåte på klarnet smør eller ghee som det også kalles. Det beste fett du kan steke med, nemlig stabile fettsyrer. Smør tåler relativt høy varme, men om du siler av melkeproteinet/kaseinet, tåler det høyere temperaturer uten den brysomme steke-osen du ellers opplever når du steker i smør. Bare prøv!

Etiketter: , , , , , ,