Immunstyrkende sitron- og appelsinsnop!
Disse godsakene blir borte i en fart når de først har stivnet til vingummiaktig snop. De er rasende enkle å lage og et sunt alternativ til det meste av velsmakende "ræl" man får kjøpt i butikkhyllene.

 Dette er første vinteren i mitt liv der jeg ikke har hatt et snev av forkjølelse eller luftveisproblem. Jeg er jo selvsagt overbevisst om at det er fordi jeg har dyttet i meg ekte kraftkost i noen år nå og innbiller meg at jeg har fått opp næringsstatusen i kroppen siden alt av mine gamle betennelsestilstander (blærebetennelse, bihulebetennelse og hovne lymfer), allergier (husstøvallergi) vondter (verk i fingre, knær og hofter) ser ut til å ha forduftet- forhåpentligvis for godt.

I tillegg til knallhard tradisjonskost har jeg gjort to ting veldig flittig denne sesongen: Jeg har daglig spist en spiseskje fermentert fiskeleverolje blandet i smørsyre mot 1 teskje tidligere. Jeg kjøper den som er tilsatt kanel, da jeg synes den smaker "best". Jeg bruker melkesyregjæret tran fordi jeg vil ha de naturlige fettløselige vitaminene man finner her. Fettet blir beskyttet mot harskning ved at det er blandet med smørsyre, som er mettet fett og dermed stabil og beskyttende mot videre oksidering av fiskeoljen. Jeg kjøper aldri ren melkesyregjæret fiskeleverolje på grunn av eventuell harskningsproblematikk. Barna liker best den med sjokoladesmak eller den som er naturell. Den kjøpes HER! 

Jeg har også spist en teskje propolis iblandet honning for best mulig synergieffekt, et par ganger daglig. Den kan kjøpes HER! Minstemor sier av og til hun har vondt i halsen og får en skje propolis. Så blir det borte, hevder hun. Vil du lese mer om propolis kan du se HER!

Vel, det var mine to beste stalltips for resten av vintersesongen, så får vi satse på at den gode formen holder seg!

Oppskrift på styrkende sitron- og appelsinsnop!
Saften av to appelsiner og en sitron evt plusse på med en appelsin eller sitron ekstra til du har 3 dl væske, sil den gjerne før du varmer opp slik at den er klar og fin
2-3 ss gelatin av en type som gelerer, for eksempel Denne som er på salg om dagen
1 s lønnesirup eller honning
1 ss Propolis med honning, du må gjerne erstatte denne ss med honning eller lønnesirup
10 dråper stevia eller steviapulver

Varm opp 1 dl av saften og rør ut gelatin. La den stå lenge nok til at den har løst seg opp ordentlig. Kjøl litt ned og ha resten av saften og søtningen. Bland godt sammen. Så er det bare å helle blandingen i former eller helle i en form på størrelse med en matboks og dele opp med kniv når den har stivnet. La det hele stå i noen timer. Har du dårlig tid kan du bruker fryser og de er stivnet på en liten halvtime.

Nydelig, testet på to av de andre kraftmødrene med godkjenning :-)


PS 1! Jeg har lagt til link til det meste av ingredienser i oppskriften så da er det bare å føre musen til ingrediensen og trykke på den og vips er du der du kan bestille varen.


PS 2! Minner om giveawayen min hvor du kan vinne alle tre bøkene mine ved å legge igjen en kommentar i kommentarfeltet på innlegget. En vinner trekkes fredag.


PS 3! Neste gang får du oppskrift må mammas Gryifiserte kjøttkaker!Etiketter: , , , , , ,