Høstens aktiviteter fra min side får du her, kanskje du finner noe du har lyst til å bli med på?



Kurs i melkesyregjæring hjemme hos meg, lørdag 24. august

Lær deg å lage levende, enzymrik mat og mye fakta om hvorfor det er viktig for helsa. Vi lager surdeigsbrød, fermentert ketchup og sauerkraut.
Du vil også få smaksprøver på melkesyregjærede drikker som melkekefir, vannkefir og kombucha
Du får med deg surdeigsstarter og litt myse til å sette i gang egen fermentering av hjemme, så ha med 2 glass. F.eks to tomme tomatpureglass.
Tid: Lørdag 24. august, kl 12-15
Sted: Vik i Hole kommune, ca 45 min kjøring fra Oslo i retning Hønefoss. Timeekspressen (buss)går hele tiden.
Pris kr 790,- (påmeldingen er bindende). Fulltegnet!



Tønsberg 29.-30. august
Vil du lære mer om fett?
Jeg og Jens Veiersted holder forelesning og lager mat sammen med kostveilederstudenter og andre interesserte, på Tunsberg Medisinske skole 29. og 30. august. Tema for de to dagene er FETT. Samlingen er åpen for alle- du må ikke være student ved skolen.!Et fint alternativ er også web-seminar som du kan linke deg opp mot. Har du ikke tid til å se web-seminaret online vil du få tilgang til det i flere uker etterpå. Du kan lese mer om programmet og påmelding Her

Tromsø, 31. august, åpen dag på hotell St. Elisabeth

Litt om foredraget: Hva betyr mat for helsen?
Gry Hammer snakker om hvordan man tradisjonelt har brukt erfaringsbasert kunnskap for å vite hva man bør spise for å holde seg frisk og velernært.
Hva har mennesket spist tradisjonelt og hva er tradisjonelle tilberedningsmetoder?
Gry forteller også om sin egen helsereise og hvordan denne maten har gjort henne og sine friskere og sterkere.


 
Bergen, 7. og 8. september

Kurspakke 4; Melkesyregjæring!

Gjennomgang av teori om melkesyregjæring og hvorfor slik mat og drikke er så helsebringende.

Du lærer å lage vannkefir, melkekefir, kombucha, yoghurt, surdeigsbrød, vafler, ketchup og melkesyregjærede grønnsaker.

Kurset går over lørdag og søndag, 4 timer hver dag.

Tid:  7. og 8. september. Lørdag fra 12.00-16.00 og søndag fra 10.30-15.30.

Sted: I eller nær Bergen sentrum, info. om sted kommer snart.
Pris: kr 1690,-

PS! Bindende påmelding, innen 31. august. Ønsker du å melde deg på, så send en mail til meg: gryhammer@hotmail.com


Tradisjonsmat i barnehagen! Oslo, torsdag 6. september

Tradisjonsmat i barnehagen! Kurs for bravopedagoger i Oslo, Nydalen. Kl 18-21. Et måltid inkludert.


Kurs i melkesyregjæring hjemme hos meg, lørdag 28. september

Lær deg å lage levende, enzymrik mat og mye fakta om hvorfor det er viktig for helsa. Vi lager surdeigsbrød, fermentert ketchup og sauerkraut.
Du vil også få smaksprøver på fermenterte drikker som melkekefir, vannkefir og kombucha
Du får med deg surdeigsstarter og litt myse til å sette i gang egen fermentering av hjemme, så ha med 2 glass. F.eks to tomme tomatpureglass.
Tid: Lørdag 28. september kl 12-15
Sted: Vik i Hole kommune, ca 45 min kjøring fra Oslo i retning Hønefoss. Timeekspressen (buss)går hele tiden.
Pris kr 790,- (påmeldingen er bindende).



Kongsberg 12. og 13. oktober
Kurspakke 1: Det tradisjonelle kjøkken!
Presentasjon av tradisjonelt kosthold og dets tilberedningsmetoder. Hva er tradisjonsmat i historisk perspektiv og hvordan tilpasse det til en mer moderne livsstil.
Du lærer prinsippene ved tradisjonelle tilberedningsmetoder og vi lager: Surdeigsbrød, vafler, ketchup, sauerkraut og kombucha i tillegg til langkokt kraft og 2 ulike supper.

Kurset går over lørdag og søndag, 4 timer første dag og 3,5 timer andre dag.

Pris helgekurs kr 1690,-

Påmelding til kursarrangør Cecilie Johannesen pr mail: cecilie_johannessen@hotmail.com


Kurs i melkesyregjæring på Nobel Fredssenter, 22 oktober
Kurset avholdes i forbindelse med verdensutstillingen "Hva spiser verden?" Mer info kommer.



Foredrag på Naturmedisinsk fagkongress på Sundvolden, 27. oktober.
Tema for foredragene er:
«Jeg er en moderne jeger!» - En personlig beretning om jakten på en kropp i balanse.
 
«Hemmeligheten til god helse ligger gjemt hos våre forfedre!»-Presentasjon av tradisjonsbegrepet og av det tradisjonelle kosthold med fokus på spesielt helbredende mat.

Påmelding til en eller flere dager av kongressen gjøres via Kongresspartner



Kurs i Trofors 1. og 3. november.

Mer informasjon kommer


Kurs i melkesyregjæring i Kristiansand, 15.-17. november.

Yoga og stressmestring på fredagen, melkesyregjæring lørdag og søndag.

Mer informasjon kommer.