Gamle gode sommer-blogginnlegg!
Ikke alltid man klarer å finne opp kruttet her i blogglandia. Men hvorfor må vi absolutt det? Oftest er det jo slik at når man har funnet noe som fungerer som en kule, så lager man det på nytt og på nytt.

Her er mine varige sommerfavoritter:


Lag melkesyregjærede grønnsaker i sesong, når råvarene er på topp! For eksempel melkesyregjæret surkål og kimchi

Andregangsfermentering av vannkefir og kombucha er også strålende når du kan bruke sesongens bær. Kraftmamma Annema sin superbringebærdrikk er også en slager


Hønene mine smiler til solen og legger egg som bare juling om dagen. Nå som jeg har blitt supertøff og svelger eggeplommer som det skulle vært den største selvfølge, så blir det en god del eggehviter til overs. Da er kraftmamma Vibekes Proteinkjeks uvurderlige. Søtmengden i oppskriften justeres etter ønske.

Myggtips

Is i ulike varianter:
COCO BAHIA

Bompi-is

Saft-is i flere lag

Smoothie-is

Hjemmelaget softis


Ut i verden å hamstre bær, smør, ost og andre godsaker i sesong. Jeg handler mine bær hos Bærgården Østre Enger, på Sylling. Jeg gleder meg uhørt til sesongen starter i slutten av juli, da er jeg på pletten, skal vite! Der får du økologiske bringebær, stikkelsbær, solbær og rips. De har også nettbutikk og Duggurd samarbeider med disse slik at Osloensere og andre interesserte i omegn kan kjøpe derfra i august.Hamstring av bringebær


Hamstring av jordbær

Graut, spekemat og sommer hører jo sammen! Innlegg under.

Spekemat og graut-eting

Hvorfor ikke jakte på ekte norsk mat i sommer? Her kan du lese hva jeg bruker å gjøre hver sommer. Innlegget er mange somrer gammelt.


Etiketter: , , ,