Spiselige ville vekster, finn sesongens nordiske supermat rett rundt hushjørnet!


I går var jeg på kurs hos en ekte heks som bor på Stabekk, for et oppkomme av kunnskap om ville vekster vår godeste Rita er. Jeg viser dere litt av alt vi tok inn av inntrykk i løpet av de tre vårlige kveldstimene kurset varte. Har ikke tid å skrive så mye for jeg skal nemlig ut og gresse! Du finner hennes kurs her!


 Skvalderkål, nydelig i pesto og salater, fin å melkesyregjære og vokser villig nå.

Bloggsøstre, fra venstre: Vibeke (nært og kjært), Melissa (melissaspania) og meg selv til høyre!

Rita førte oss gjennom ugress-jungelen med stødig hånd. Her med velkomstdrikk av mjødurtsaft og tranebær.


























Under ser du pesto laget av skvalderkål, karsespirer, risotto med brennesle, melkesyregjærede grønnsaker med ville vekster, løvetannblader, hummus, syltede løvetannknopper og annet digg.




























Er jeg ikke ustyrtelig morsom? Den gode Vibeke med skvalder og løvetann i ørene :)



























Ramsløksuppen vi fikk servert var aldeles nydelig!




























Lavkarbo-Melissa spiste opp hele suppeporsjonen selv om det var (ikke si det høyt) POTETER i!



























Under ser du en sprek nordisk minibrokkoli, husker ikke hva den het....



























Kveldens høydepunkt var utvilsomt denne isen med granskudd, blomster og rosenvannsirup, du milde for en sanselig opplevelse!