Smørmyk sjokoladekake




































En perfekt avslutning på et fransk måltid. Mektig skal mektig fordrive....


Oppskrift på den perfekte sjokoladekake
250 g sjokolade minst 70%
125g usaltet smør
6 egg (2 hele og 4 skilte)
175 g sukker (100g og 75g)
(kan tilsettes 2ss contreau, eller skall av en glad appelsin for appelsinsjokoladekake, også veldig godt)

24 cm springform.

Sett stekeovnen på 180 grader og kle bunnen i formen med bakepapir.

Smelt sjokoladen i vannbad og tilsett romtemperert smør og la det smelte med.

Pisk de to hele eggene + 4 eggeplommer fra de skilte eggene sammen med 75 g sukker.

Tilsett sjokolade og smørblandingen (litt avkjølt) i eggedosisen og vend forsiktig inn.

Pisk de 4 eggehvitene i en annen bolle sammen med 100 g sukker til de holder fasongen men ikke blir for stive.

Vend så inn eggehvitene forsiktig i resten av røra (et tips er å ta litt av eggehvitene å røre raskt inn i røra slik at den blir litt glattere, så er det lettere å røre inn resten.

Hell røren i formen og stek i 35-40 min midt i ovnen.

Kaken hever kraftig i ovnen, men vil falle sammen når kaka avkjøler.

"Reiret" kan fylles med krem eller serveres som den er med friske frukter og is til.


Bon apetit!


Etiketter: ,