Små pastinakk-gull er lekre og sprø munnfuller

Dette er bedre enn potetgull, jeg lover! Og stekt i godt fett som ikke danner akrylamid slik alt annet salt snacks du får kjøpt i butikken er full av. Du kan rett og slett kalle dette for ganske så sunt snacks.
 
Du deler i all enkelhet en skrellet pastinakk i så tynne skiver du klarer med en skarp kniv. Stek dem så på medium varme i en god ladning klarnet smør/ghee og legger løvene i et dørslag for å renne av seg fettet. Legg dem videre på et kjøkkenpapir eller klede for å trekke bort overflødig fett. Deretter drysser du godt med rent uraffinert havsalt og nyter de sprø, små nytelsene- en etter en etter en....
 
Et annet tips er å bruke en potetskreller og lage flak av dem, steke og salte på samme måte og ha som garnityr på kjøtt og fisk eller en vegetarrett. Pass bare på å ikke steke dem for lenge. Da forsvinner den gode sødmen i pastinakken og erstattes med en skarp og bitter brentsmak. Ikke godt, løvene på bildet under er litt for godt stekt. Det øverste bildet er perfekt stekt, så vet du hva du skal se etter :). Da var vel helgesnacksen i boks, eller?
 
 
 
Tusen takk for at dere er så tålmodige med meg og dette stemmemaset. Jeg vil så gjerne bli med den godeste Hellstrøm og hjemmekokklauget. Stem og stem hver 12 time og fra alt du kan stemme fra i din nærhet helt frem til den 11. oktober, så er jeg deg evig takknemlig :)
 
Her er direktelink til mitt bidrag. Gå inn på det og stem. Du kan også trykke på selveste Hellstrøm i høyremargen på bloggen min og stemme inne på mitt bidrag.
 
http://delta.jernia.no/konkurranse/post/238/gry-hammer