Ferskost av hjemmelaget youghurt er strålende nydelig!




Ta de smakene du liker best og lag din egen ferskost. TINEs kremoster kan bare gå og legge seg til sammenligning!
Hell ferdig yoghurt over i et dørslag med et kjøkkenhåndkle i mellom. La den stå og sile av seg mysen i alt fra 2-12 timer- alt etter hvor fast du ønsker ferskosten, Ostemassen blir liggende igjen og du kan blande i de smaker du liker best. Min personlige favoritt er salt, pepper, litt fihnakket hvitløk, vårløk og rosmarin. Sprinkle gjerne litt god jomfru olivenolje over. Enkelt og nydeilig. 


Lar du den liggende opp mot 12 timer kan du forme ostemassen i små mozarellalignende kuler og oppbevare i et glass med mysen (det som skilles fra ostemassen). Slik kan det stå i ukesvis i et glass med lokk i kjøleskapet, perfekt i salater.



Ferskost er enkelt og anvendelig. Passer på sprø kjeks, på skiva, i en salat, i taco, på pizza, i wraps, ja über alles!

Etiketter: ,