Nå må vi som forbrukere hevde vår rett til ordentlig næring!

styrk

Tine lanserer ny melk med 50 % mer protein

Den 3. september skal Tine presentere resultatet av omfattende forbruksundersøkelser – Tine Styrk. Muskelmelken inneholder femti prosent mer protein og kalsium enn vanlig melk, i tillegg til ekstra vitamin-D, er fettfri og har en holdbarhetsdato på tretti dager. Styrkedrikken er et resultat av flere forbruksundersøkelser de siste årene som har avdekket at ulike målgrupper har ulik motivasjon for å drikke melk.
Konserndirektør Hege Holter Brekke forteller at produktutvikling og teknologi har vært viktige for dem i prosessen.
– Noen er opptatt av å få en finere kropp, mer muskler og strammere kropp, andre er opptatt av å vedlikeholde kroppen, andre igjen er mest opptatt av å holde seg friske, mens atter andre er spesielt opptatt av at melk forebygger beinskjørhet.

Slår knockout på vanlig melk

Hvem sier nei takk til mer protein og mindre karbohydrater?
Næringsinnhold (per 100 gram)Tine StyrkTine Skummet melk
Energi (kcal)3933
Protein5,0 g3,3 g
Karbohydrat4,6 g4,8 g
-hvorav sukkerarter4,6 g4,8 g
Fett0,1 g0,1 g
-hvorav mettede fettsyrer0,06 g0,1 g
Kalsium173 mg (22 %)115 mg (14 %)

Appellerer til mange

Med sitt høye innhold av protein, kalsium, vitamin-D og lave fettinnhold er trolig dette en melk som appellerer til mange, og argumentene for å drikke de dyrere proteindrikkene vil trolig reduseres.
Selv om melken kun inneholder 0,1 gram fett (det samme som skummet melk), har den samme smak og utseende som ekstra lettmelk.
Vi tror melken vil slå an hos helsebevisste nordmenn som ønsker seg en enkel og sunn kilde til protein og flere viktige mikronæringsstoffer, og gleder oss til å prøve den.
Den er nødvendigvis ingen konkurrent til magre proteinkilder og proteinpulver. Til det er innholdet av karbohydrater for høyt. Den vil likevel være en god erstatning for den dyre treningsdrikken din, eller som et innslag i en ellers hektisk hverdag, hvor ønsket er å øke proteininntaket.
 
 
Dette innlegget er hente fra www.fitnessbloggen.no , skrevet av Espen Espelund Nyheter
 
 
Jeg sier bare STAKKARS helsebevisste sjeler som biter på denne helseskadelige gimmicken, enda et utrolig slemt produkt rettet mot intetanede og naive forbrukere som stoler blindt på TINE. Jeg begynner nå å tro at de opioide peptidene som raser rundt i blodbanen på melkedrikkende nordmenn, er i ferd med å få alle til å bli slørete i både blikk og tanke, når vi forbrukere applauderer over et slikt produkt. Jeg skal vokte meg for å skrive mer for nå ser jeg at det er begynt å gløde ut fra fingertuppene mine og det bobler veldig skummelt inne i brystkassen min av noe man i nord i dette land kaller ekte ARGSINNE. Jeg skal derfor slutte her å forfatte mine tanker, men heller vise til det siste blogginnlegg jeg skrev om TINEs helseskadelige sjokkomelk- rettet mot barn. Den kan du lese her. Her er noen linker til tema pasteurisering av melk som du kan lese om du lyster, både til forskning og interessegrupper som jobber for upasteurisert melkemat.

Louis Pasteur And the Myth of Pasteurization -
http://www.mnwelldir.org/docs/history/biographies/louis_pasteur.htm

Whey can be denatured by heat. High heat (such as the sustained high temperatures above 72 °C associated with the pasteurization process) denatures whey proteins. While native whey protein does not aggregate upon renneting or acidification of milk, denaturing the whey protein triggers hydrophobic interactions with other proteins, and the formation of a protein gel.[8] Heat-denatured whey can still cause allergies in some people.[10] –
http://en.wikipedia.org/wiki/Whey_protein

http://www.jstor.org/discover/10.2307/25558155?

Maillard reaction in mild-based foods: nutritional consequences –
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9708288

Why You Don’t Want to Drink Pasteurized Milk –
http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2003/03/26/pasteurized-milk-part-one.aspx

Choosing Between Raw Milk and a Dead White Liquid –
http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2009/11/12/choosing-between-raw-milk-and-a-dead-white-liquid.aspx

http://www.raw-milk-facts.com/raw_milk_health_benefits.html
http://www.rawmilk.org/
http://www.realmilk.com/
http://www.westonaprice.org/making-it-practical/milk-it-does-a-body-good
http://www.westonaprice.org/press/government-data-proves-raw-milk-safe
http://www.westonaprice.org/press/press-release-2003apr11
http://www.westonaprice.org/childrens-health/raw-milk-safe-for-babies
http://www.westonaprice.org/blogs/cmasterjohn/2012/03/31/with-the-wave-of-a-wand-raw-milk-wipes-away-the-wheeze-how-our-good-friend-glutathione-protects-against-asthma/
http://hartkeisonline.com/raw-milk/pediatrician-validates-raw-milk-as-powerful-nutritional-therapy/
http://chriskresser.com/raw-milk-reality-benefits-of-raw-milk
http://www.naturalnews.com/023083.html
http://www.curetoothdecay.com/Tooth_Decay/raw_milk_beats_tooth_decay.htm
http://www.disabled-world.com/artman/publish/fresh-milk.shtml

Så får jeg sikkert mange melkebønder og kunnskapsrike leger på nakken igjen, som jeg gjorde i forrige innlegg jeg hadde mot TINE. Men om du velger å ikke forholde deg til det faktum at en mengde barn blir kvitt kronisk ørebetennelser, kroniske magesmerter og infeksjoner i luftveiene, eksem, allergier og intoleranser ved å kutte pasteurisert melk, og nekter å åpne øynene og lese de artiklene og linkene til annen forskning enn det dere er indoktrinert til å tro på, ja da er det jo ikke mer som kan gjøres da. Ikke med dere! Men jeg fortsetter fortvilt med å opplyse de som ønsker å la seg opplyse og håper at det vil føre til bedring av helse og helbred hos så mange som mulig.

1) Visste du forresten at man ikke kan ha laktoseintoleranse om man drikker fersk melk? Det fordi melkens naturlige enzymer dør ved pasteurisering og det er laktasen som hjelper kroppen til å bryte ned laktosen i tarmen.

2) Visste du at kroppen trenger fett for å ta opp fettløselige vitaminer som A og D, altså er dette produktet helt ulogisk?

3) Visste du at kaseinet er et protein som er svært vanskelig for menneskekroppen å fordøye, med mindre den er syrnet av en ekte syrningskultur som ekte kefirkorn eller yoghurtkultur i forkant eller er upasteurisert og fersk slik at de naturlige enzymene og laktasen er intakt? Ergo er økte mengder av dette problematiske proteinet fryktelig feil og gjør produktet enda mer ulogisk!

4) Visste du at for store mengder kalsium i kroppen også skaper krøll, det er vesentlig med en riktig balanse av mineraler i kroppen.

....nei slik kan jeg bare fortsette og fortsette, men nå stopper jeg opp for i dag....må bare synge litt først:


"For i bakvendtland, der kan alt gå an, der er de like tøysete og rare (nesten) alle mann ;-)".