Enkle, nydelige fiskekaker med en lun bønnesalat attåt


Fiskekaker hensetter meg til barndommen og da bestemor stekte opp store lass med små delikate fiskekaker som vi fikk "maule" på gaffel. Det var ren barndomslykke og små gyldne øyeblikk som er lagret for alltid. Jeg har tatt opp kunsten selv og elsker duften av nystekte fiskekaker som brer seg gjennom huset.

Oppskrift fiskekaker, ca 18 stk
1liter torsk/hyse skåret i terninger, kalde
2 medium løk, finhakket
2 ts salt
1 dl upasteurisert fløte, gjerne syrnet
(eller 2 dl vann om du ikke tåler fløte, blir ikke like runde i smaken men veldig gode likevel)
2 ss arrowroot (den eneste stivelse som er ok å bruke). Jeg kjøper arrowroot her.

Alle ingrediensene må vere kjøleskapskalde.
Kvern fisk og salt i kjøkkenmaskin med s-blad til en seig masse. Ha deretter i arrowroot og kjør det sammen. Spe sakte med væske, litt etter litt og ha til slutt i den finhakkede løken.

form kakene med skje dyppet i kaldt vann og stek i rikelig med ekte smør på lav til medium varme.
Jeg liker bestemorstørrelse på kakene, da blir de ekstra gode.

Bønnesalat
Legg 3 dl svartøyebønner i vann + 2 ss eddik over natten. Kok opp, skum av grumset og kok på lav varme til de er møre, ca 45-60 minutt.
Legg i dørslag og skyll. Hell i en bolle og bland inn 1 ss oregano (fersk eller tørket), 1 ts rosmarin(tørket) en skvis sitron og litt olivenolje. Salt og pepper etter ønske.




Etiketter: