Surdeigsbrød med brennesle!


























Tenkte bare å tipse dere om at brennesle er en bra ting å putte i baksten for å høyne næringsinnholdet. Det er en enkel sak å plukke og tørke brennesle selv eller du kan kjøpe det her eller i helsekosten. Jeg har dilla på mineraler om dagen og prøver å gjøre alt vi spiser så næringstett som mulig. Den dobbelt nobelprisvinnende Linus Pauling hevder at alle sykdommer kan knyttes til mineralmangel, så da er det bare å kjøre på med de beste kildene til magnesium, jern osv... Her kan du lese mer om hva jeg har skrevet tidligere om brenneslens fortreffeligheter og her finner du oppskrift på surdeigsbrød. Det finnes ikke lettere brød å bake, men du må gi dem tiden de trenger. Og det finnes ikke noen bedre aroma enn når jeg tar nybakte surdeigsbrød ut av ovnen. I denne blandingen hadde jeg en stor neve brennesle, men det smakte så lite at jeg hiver i 2-3 never neste gang. Bipollen er også supermat som fint kan brukes for å gjøre surdeigsbrødene mer næringsrike. Da vil fytinsyren brytes ned ved fermenteringen av kornet.








Etiketter: , ,