Spinat- og løksuppe. Enkelt, sunt og godt på Meat Free Monday!

Dersom noen  hadde isolert meg fra alt og sagt at jeg måtte velge to smaksforsterkere og ingenting annet, så hadde valget vært enkelt: LØK OG SALT. Historisk sett har mennesker gått langt for å nå saltkilder. Jeg elsker løk i alle former og sammenhenger.

Dette er en deilig, enkel og rask hverdagssuppe som med små grep kan gis et løft med litt fløte eller hvitvin og således kunne serveres royale. Om man velger en flytende dag inn i mellom så er denne suppen et næringsrikt middagsalternativ.

Oppskrift Spinat- og løksuppe
2 store løk
6 fedd hvitløk
2 ss olivenolje
1 ss better than bouillon, vegetable base (min absolutte favorittbuljong)
pepper og litt revet muskat
1 liter vann
1 liter fersk spinat.

Blank løken, hell over vann, buljong og tilsett krydder. La stå og småputre i 10 minutt før du har i spinaten. La det koke forsiktig opp og la stå og trekke noen minutter. Så er det bare å lete frem stavmikseren og dure i vei. Serveres som den er eller med et hardkokt egg og litt godt brød til. Jeg liker akkurat som den er i all sin enkelhet.


Tips! Synes du smaken av spinat blir for fremtredende kan du forsøke med litt mindre mengde eller friske suppen opp med noen skviser sitron.

Ha en nydelig Meat Free Monday :o)

Etiketter: ,