Sider

tirsdag 27. mars 2012

Er du litt wicked? I såfall er du hjertelig velkommen til å bli med oss!






























Vi er en mammagjeng som har forenet oss og kaller oss Wicked Mums. Vi inngår få kompromisser i vårt mål om å gi våre barn optimal næring. I det ligger det at vi er litt trassige og gjør stundom det motsatte av statens kostholdsanbefalinger. Vi krever det beste for våre etterkommere. Ekte, ren mat som man kan spise med god samvittighet. Vi jakter på rå, upasteurisert melk og melkemat (smør og ost), vi jakter på ren mat, etisk mat og næringstett mat, vill fisk og vilt. Noen av oss har høns i hagen og andre drømmer om høns på terassen i borettslaget;-). Egne høner er ikke et must altså, men det er et must at du tør å være litt wicked, litt trassig og tørre å stå imot og si nei, når minsten står med muffins dekket med neonblått fyll i sin lubne lille hånd og si (fordi du vil ditt barn det beste): "Jeg skjønner at du vil ha denne, men det får du simpelthen ikke. Fordi det skader kroppen din og det kan jeg ikke stå med åpne øyne og tillate!" (tough loving, heter det). Hiv dere med damer- om dere tør;-) Synes vi skal forene oss og få i gang en liten matrevolusjon i lille Norge. Og er der noen menn som deler samme mål så er det stas med et par av dere også! Et nettverk av Wicked Mums kan flytte fjell- for ingenting slår ekte mamma-kraft!!!
Og du! Er du ikke mamma, men tror du kommer til å bli litt wicked den dagen du blir mor, så bli med du også!! Du er hjertelig velkommen <3

43 kommentarer:

 1. Heia Mødrelaget! Hadde aldri trodd jeg skulle sette i gang noe slikt da jeg kom med Powermoms kommentaren (http://senseoflife.blogg.no/1332256488_mine_frste_drper_fers.html) i Anne Marits blogg!

  For et herlig, naturlig grisete bilde :-)

  GrisePetter

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, du har sprengt kapasiteten på paracet-innlegget, får ikke svart deg... eller noen andre for den saks skyld. Du er alt annet enn en tulling, kontroversiell, ja, men tulling nei. Marianne duret i gang denne gruppen, sikkert på ditt initiativ og strålende er det :o)

   Slett
  2. Hei Fleksi

   Jeg hadde ingen anelse om at det var plassbegrensinger i blogger, så jeg beklager dette. Dumt flere av postene mine ikke kom med også, da mye av poenget med dem forsvant når alt ikke kom med. Men, men, ingen grunn til å gråte over spilt upasteurisert melk!

   Det var vel ikke akkurat mitt initiativ, skjønt jeg kom med forslaget først, og navnet Powermoms, og Marianne så ut til å like ideen og fikk startet trynebokgruppen. Jeg håper dette kan vokse, og forene mødre og andre interesserte over hele landet, slik at vi kan få et skikkelig nettverk for skikkelig mat og drikke. Om ikke annet så fordi dagens barn trenger et slikt kosthold mer enn noensinne, med tanke på sykdomsstatistikker som er verre enn noensinne i den kjente historien.

   T. Ulling

   Slett
  3. Flere online instruksjonsvideoer om matlaging, hvordan svelge fiskeleverolje, helsosam snacks, styrke immunforsvaret med beinmarg, hvordan koke havremel på den rette måten, babyens første mat, m.m -

   http://www.thehealthyhomeeconomist.com/videos/

   M. Atvraket

   Slett
  4. Du har helt rett, det er mye rart i bloggen min. Man kan trygt si at den bærer preg av en prosess. Har store planer om en opprydningsaksjon samt ctrl+alt+del innlegg om du skjønner. Veldig mye av dette med tradisjonell mat og tilberedningsmetoder, rene matvarer etc er ny viten for meg. Det er også derfor det har vært litt stillstand på bloggen og mest gått i små drypp av hverdagsgleder der i det siste. Det ble mye å ta inn over seg på en gang, og jeg må bruke litt tid, men det kommer, det kommer!

   Slett
  5. For interesserte: Bøkene (E-bokversjonene) -

   Nourishing Traditions: The Cookbook that Challenges Politically Correct Nutrition and the Diet Dictocrats

   Know Your Fats: The Complete Primer for Understanding the Nutrition of Fats, Oils, and Cholesterol

   Wild Fermentation: The Flavor, Nutrition, and Craft of Live-Culture Foods

   Samt DVD'en Nourishing Traditional Diets: The Key to Vibrant Health kan lastes ned via linker på denne siden - http://senseoflife.blogg.no/1333031922_tilbake_til_rttene_vr.html?c=1333199180392

   Linker pluss bok/filminfo er i posten til B. Iblioteket. Papirutgaven av bøkene kan ellers kjøpes ganske rimelig via capris.no

   P. Åsan

   Slett
  6. Healthy Baby Photo Gallery, 2011-2012 - Weston A Price Foundation -
   http://www.westonaprice.org/childrens-health/healthy-baby-photo-gallery-2011-2012

   B. Ebiss

   Slett
  7. Denne er også god -
   http://www.yourreturn.org/Articles/NaturalParenting.pdf

   Boken er en forutgave av Healing Our Children: Because Your New Baby Matters! Sacred Wisdom for Preconception, Pregnancy, Birth and Parenting (ages 0-6) - Ramiel Nagel, Golden Child Publishing, ISBN 0982021313

   MiniMe

   Slett
 2. Så utrolig flott!! Dette liker jeg:D

  SvarSlett
 3. Wicked! :) Jeg digger det! :D Heia Wicked Mums!

  SvarSlett
 4. Artig initiativ!
  Det er ikke bestandig så lett å gå litt imot strømmen! Fikk i dag vite av min datter at; "mamma jeg liker ikke den middagen du lager." Jeg liker aldri mer fisk...! Hvis de fikk bestemme så ble det pølser og hamburgere hver dag...

  SvarSlett
 5. Du satte definitivt i gang noe GrisePetter! Jeg ble rett og slett nyskjerrig på hvem "vi" er, også de som ikke er så aktive i kommentarfeltet på bloggene. Blir spennende å se hva dette fører med seg, og ikke minst bli bedre kjennt med flere wikked mums der ute.

  Ha en strålende dag Gry!

  p.s. blir det kurs på deg i dag?

  p.p.s. syns du beskrev oss så bra at jeg tenker å klippe det inn i infoen om oss på facbooksida. ok?

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, fikk aldri svar fra damen som holder kurset så da stakk mannen av med vår ene bil, desverre. Jeg lager jo mye fermentert mat, så da vil jeg heller ha et refererat fra dere! Gleder meg. Håper du ikke føler jeg tar æren fra deg og det faktum at du lagde fjessida når jeg sier VI har forenet oss. Jeg tenker alltid at vi står sterkere om vi er flere, når vi jobber for en god sak:) Bruk gjerne det jeg skriver, når som helst på wicked-siden.. Også innlegg som kan passe inn der for posting. Du burde lage en hjemmeside der du stadig kan gå gjensteblogginnlegg fra kjernen (Vivian, Anne Marit, meg og deg- og etterhvert flere som har noe bra å bidra med, så blir det litt tyngde og action :) Så burde jo pirk lage en alfabetisk linkliste til stoff som underbygger barnehelse og riktig fôr i den forbindelse.

   Slett
  2. VIBEKE og ikke vivian, selv om en evt Vivian som jeg ennå ikke kjenner- også er hjertelig velkommen ;-)

   Slett
  3. Føler ikke du tar noen ære nei! og det ER jo VI som har forenet oss, tilfeldig at det var jeg so kokte sammen siden først tror jeg. Føler ikke noe eierskap til dette prosjektet, annet enn glede over å samle likesinnede og spre informajonen! Kan egentlig godt gjøre deg og Vibeke til admin på facesida også, så har vi "definer kjernen". Er det noen som føler seg utafor da tro? Jeg har ikke den fulle oversikt.... Og ja, en slags fellesblogg, Wicked Mums Blogg er en god ide! Inviterer gjerne til meg en gang over påske for planlegging. Er litt forsiktig med å avtale for mye konkret da jeg er høygravid og må fokusere litt på det forestående om dagen også :)

   Slett
  4. Gjerne det! Og en felles blogg hørtes lurt ut, vi har jo så mange forskjellige erfaringer og kunnskap rundt forskjellige tema. Jeg skal møte Anne Marit og (forhåpentligvis) Marianne i dag, men ser frem til å få samla flere wicked mums! Mulig jeg inviterer hele hurven innover til meg utpå "landet" i april, til en felles lunsj eller noe slikt. Vi har mer enn god nok plass og stor tumleplass til småfolk hvis de skulle blitt med:-)

   Slett
  5. Hvordan kom du i grunnen på navnet? Wicked betyr jo bl.a slem, ondskapsfull, skadefro, djevelsk etc utover ertelyst. Jeg antar du ikke mener dere er djevelske eller onde mødre, så "ertelystne mødre"? Skjønner ikke helt tanken, om du da ikke sikter til skadefro i betydning dem som ler sist. Mødrene som ler sist føles da mindre vettugt enn wicked mums.

   P. Edant

   Slett
  6. Du får ta det med Marianne, hun er opphavet til navnet. Vibeke hadde powermums i fjesgruppa hun dannet samtidig. Jeg er ikke opphavet til noen av navnene. Mon tro hva jeg hadde funnet på? :o) Jeg har jo en blogg til som heter supermatforbarn. Kunne jo bygget videre på den slik at vi kunne fellesblogge der....vi kraftmødrene... Super mat er jo det vi vil gi barna enten det nå er super mat eller supermat!

   Slett
  7. wicked brukes også i betydningen virkelig, veldig, ekstremt (that's wicked cool) og i betydningen kult, stilig, fantastisk, funky etc. (that's wicked). At ordet wicked også assosieres til noe hekseaktig tar vi på kjøpet ;)

   http://www.urbandictionary.com/define.php?term=wicked
   http://senseoflife.blogg.no/1332945779_28mar2012.html

   Landtreff med store og små høres superhyggelig ut!!

   Slett
  8. Aha, slang mao. Da er jeg med. Jeg tenkte du ikke var klar over engelsk slang, norsk som du er. My bad :-) Jeg tror nok for dårlig om norske folks engelskkunskaper etter å ha møtt så mange voksne norske kvinner og menn som verken kan skikkelig norsk eller engelsk, bare en merkmystisk mellomting i retning kabeltvengelsk. Helt nifst blir det når til og med en norsklærer på barneskolen forteller at han "superviserer" barnas kunnskapsnivåer, eller når en kostholdsinteressert som foretrekker steinalderkosthold sier han ikke vil arguere (argue/argumentere) med meg. Har mange liknende eksempler. Noe "seriøst" har skjedd med det norske språket de siste 10 åra eller så. Et eksempel som går mye igjen i blogger er fermentering, som jo er gjæring på norsk. Skjønt jeg ser ordet har sneket seg inn i nyere ordbøker. Gulp, vi amerikaniseres!

   Powermoms var det vel jeg som kom på i kommentaren i Anne Marits innlegg, og som Marianne og Vibeke fikk spinne videre på til de wikka mammaene. Jeg er helt med på poenget, men synes det er litt dumt at så mye som er like bra på norsk må bli på engelsk. Det virker som om det norske språket ikke lenger holder mål eller er kult nok for folk flest, siden så mye må få engelske navn. Og da selv blogger, forum eller grupper drevet av og bestående av bare norske folk. Sært.

   S. Pråket

   Slett
  9. I utgangspunktet enig med deg. Norsk burde holde i lange baner.
   Gikk litt fort i svingen her kanskje, og det er jo mulig å finne et nytt navn til oss etter hvert. Var bare at de navnene som poppa opp i hodet mitt den aktuelle kvelden (a la kraftmammaer og bondetøser) ble så.... øh, traust? Men mulig jeg bare har dårlig fantasi.

   Slett
  10. Bondetøser :-):-):-):-):-)

   XXX

   Slett
 6. Heia wicked mums! Jeg skal definitivt bli det om mange år når jeg blir mor! :)

  SvarSlett
 7. Jeg er så lykkelig over å ha funnet mammaer som er minst like sære som meg. Det kan være tøft til tider å stå i motvind helt alene. Sammen står vi sterkere. Du skal se at det kan komme mye spennende ut av dette. Er på vei på kurs men skal legge ut wicked-mum-post på bloggen min senere i dag. Og du skal ikke se bort fra at jeg låner litt fra deg. Bra skrevet. Helt på kornet. Og selvsagt kommer det referat fra kurset. Kjernegruppen får møtes snart - så kan vi lage innkjøpslag (billigere vet du). Ha en fin dag. Anne Marit

  SvarSlett
  Svar
  1. Veldig god ide med innkjøpslag (korn, kjøtt osv er bra å få ned prisen på)! Vil gjerne få til et kjernetreff snart. Veldig stas. Er det Marianne som blir midt i mellom alle slik at det er best eller (hinthint?)

   Slett
 8. Forøvrig håper jeg WickedPetter følger oss inn i evigheten. Det meste av det jeg kan innenfor mat og helse i dag har jeg lært av ham. Han tør virkelig å stå støtt i motvind. Han er en fantastisk (og sær) ressurs som kun ønsker det beste for oss og våre barn (og dyr)! Men nå må jeg løpe, ellers rekker jeg ikke kurset.... Anne M

  SvarSlett
  Svar
  1. Blåser det mye hos deg for tiden? Ser det går i motvind både i denne og kommentaren lenger oppe :-)

   Sær? Som i å springe naken rundt huset etter meg selv, eller som i å synge en sang baklengs for å se om den kommer inn i stedet for ut av munnen?

   Følg meg, jeg kommer etter!

   GalePetter

   Slett
 9. Hurra for wicked mums! Og for T.Ulling(en) som vel kan få mye av æren for dette smittsomme engasjementet:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Uff ja, viser dette seg å faktisk være smittsomt må dere alle vaksineres mot entusiasme. Entusiasmepandemi?

   M. Oroklumpen

   Slett
 10. Jeg er en wicked mum uten facebook. Men jeg er med som følger av denne bloggen og støtter dere 100 prosent! REN MAT TIL FOLKET! STORE OG SMÅ! :)

  SvarSlett
 11. Fro et kult tiltak! jeg er ikke mamma da ^^

  SvarSlett
  Svar
  1. Har du tenkt å bli en wicked mum så er du hjertelig velkommen jo før jo bedre!

   Slett
 12. Er ikke med i fjesboken selv, men støtter dere fullt ut på andre måter!! Bl.a. med å spre det glade budskap til kjente og kjære. Og også til de som ikke er helt der ennå, men kanskje kommer etter snart.
  Hilsen Liv

  SvarSlett
 13. Fra å være ganske gjennomsnittlig begynner jeg vel å bli litt Wicked Mum ja. Når man har kefir, vannkefir og melkesyregjærede grønnsaker på kjøkkenbenken pluss surdeigsstarter i kjøleskapet håper jeg å være et verdig medlem. For meg er dette med mat en prosess. Jeg nekter å la meg stresse og skremme til forandring, men er veldig glad for alle praktiske og nyttige innspill for bedre kosthold. Jeg virkelig gasser meg i flotte blogger for tiden. Herlig:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Du er soleklart en wicked mum!!! Og du er i ferd med å bli like fermenteringsgal som meg ;-) Du har helt rett i at dette skal være din prosess og i ditt tempo!. For meg har alltid mat vært forbundet med glede. Stess og frykt passer dårlig inn i dette konseptet, men av og til må jeg rope ut litt frustrasjon om akrylamid og antinæringsstoffer +++ Men mest av alt skal det handle om ekte matglede over ekte mat som gjør oss glade, sunne og friske :o)

   Slett