Sommerlig asiatisk supermat-middag


Karristekte reker og grønnsakswok i plingplongsaus

HJEMMESNEKRA RAW VINGETANG-SALAT
Dressing
1 fedd hvitløk, finhakket
ca 2 cm finraspet ingefær
1 ts manucahonning
saften av en halv lime
en dæsj sesamolje

Bløtlegg vingetang ca 10 minutt før du skyller og skviser vannet av den. Rensk bort den grove stilken og finkutt tangen. Bland i marinaden og la den gjerne trekke inn noen timer i forkant. Salaten holder seg fint i kjøleskapet i 2-3 dager.
 
 Et lett dryss med økologiske sesamfrø med skall (bløtlagt og tørket på forhånd), rett før servering.
 


En ts manukahonning i mariaden til vingetangsalaten, kjent for sine antibakterielle egenskaper og en god venn mot forkjølelser og sår hals.


Rekene freses i ekte meierismør og god gammeldags norsk karri. Dette er en slager fra Ingrid Espelid sine glansdager på NRK på 80-tallet og en genialt enkel siderett eller topping på mange ulike retter.


Grønnsakene er stekt hurtig på høy varme i ekstra virgin kokosolje, som regnes som supermat. Når de har frest en liten stund heller jeg over ca halvannen dl plingplongsaus og koker den raskt inn i grønnsakene. De blir da deilig glaserte på ekte kinamat-vis

Plingplongsaus
2 dl kyllingkraft
1 god dæsj tamari eller naturlig fermentert soyasaus
1 ts rårørsukker
1 ts godt paprikapulver
1 fedd hvitløk
2 ts finraspet ingefærrot
litt pepper
1 knivsodd kayennepepper (kan sløyfes)
1 toppa ts arrowroot (maizenna kan også brukes)
bland dette sammen og hell over grønnsakene og la det putre inn i ca 2 minutt før servering


Grønnsakswok i plingplongsaus og hjemmesnekra rå vingetangsalat.


Nydelige karrifreste reker (aldri i lake men tinte og møysommelig selvpillet- også tarmen må bort her i huset, som dere ser av bildet. Den har ofte rekens siste måltid intakt og ettersom reker blandt annet også er ådseletere, finner jeg det fryktelig uapetittelig...)
Ps! Når jeg lager ekte asiatisk mat sereveres florlett basmatiris av høy kvalitet og jeg nyter hver munnfull de få gangene det serveres. Risnudler er også godt i stedet for ris.

Ha en strålende helg :o)

Etiketter: ,