Skolefri? La barna lage sunne, grove og supergode bananmuffins


Disse er perfekt lunchmat og genial i matboksen når skole og barnehage starter igjen. De er kjempegode og saftige akkurat som de er, eller med rørte bær, hjemmelaga supersunt sjokoladepålegg, økologisk peanutsmør, mandelsmør, gojisyltetøy, yaconsirup med et dryss hampfrø over, hvitost, geitost, veggisost, smøreost m.m. Valgmulighetene er uendelige


Supermatforbarns grove Bananmuffinser
2 medium store bananer
2 økologiske egg

2 ss bjørkesøk,  yaconsirup eller honning
80 g fin spelt
80 g lettkokte økologiske havregryn
50 g kokosmel
 100 g sammalt grov rug
2 ts bakepulver
2 dl mandelmelk/ rismelk/ annen melk
5 ss extra virgin kokosfett eller 5 ss ekte meierismør

Bland det tørre for seg.

Pisk eggedosis av egg og bjørkesøt.
Mos bananen med en gaffel, ha i mandelmelk og fett.
Hell det våte i det tørre.

Hell i muffinsformer og stek på 160 grader i 25-30 minutt.









Nok til 12 muffins



yummis yummis!!!! Her i huset er favoritten å helle yaconsirup over de nystekte saftige herlighetene og drysse hampfrø over. Superdupermat må vel det kalles :o)))
Yaconsirup regnes som supermat og er prebiotisk, det vil si veldig bra for tarmsystemet og de gode tarmbakteriene. Yacon er i tillegg rik på antioksidanter og kalium. Sukkeret (FOS) i yacon tas ikke opp i kroppen, da det ikke lar seg fordøye.
Hampfrø virker mot tarmparasitter, er betennelseshemmende, rike på omega 3 og 6 og er svært proteinrike (30g per 100g) Hampfrø har derfor mange viktige egenskaper som gagner de små (over 2-3 år).

Etiketter: